ПОЛОЖЕННЯ
дослідницького конкурсу «Моя бабуся готували»
(гастрономічна спадщина краю)
1. Загальні положення
Конкурс організовано Куп’янським краєзнавчим музеєм Управління культури, молоді та спорту Куп’янської міської ради Харківської області, з метою формування активної громадянської позиції, виховання поваги до наших предків, дослідження історії свого народу, гастрономічних вподобань земляків, всебічного розвитку учнівської молоді; розвитку і популяризації мистецтва, залучення молоді до культурного життя.
У конкурсі можуть брати участь учні загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, мешканці Куп’янського району.
Конкурс проводиться за двома номінаціями:
Малюнок
Поробка
Конкурс проводиться за трьома віковими категоріями:
Молодша 1-6 класи
Середня 7-11 класи
Старша дорослі
Участь у Конкурсі свідчить про згоду автора на подальше некомерційне використання його роботи з позначенням авторства.
2. Вимоги до робіт
2.1. Загальні вимоги
Тематика робіт – традиційні страви мешканців Куп’янщини
2.2. Номінація «Малюнок»
Малюнки виконуються на папері формату А-3 у будь-якій техніці (крім кольорових олівців). Оформлюються в рамку без скла (не паспарту).
До кожної з робіт на лицьовій стороні кріпиться підпис (8х4см), де указано прізвище, ім’я, вік, місце навчання (роботи) автора.
До роботи обов’язково додається опис дослідження, в якому вказується населений пункт, де було записано страву, ПІБ того, від кого записано страву, з яких інгредієнтів готується страва (сьогодні і раніше, якщо є відмінності) послідовність приготування. Титульна сторінка дослідження оформлюється за зразком:
Дослідницький конкурс
«Моя бабуся готували…» (гастрономічна спадщина краю)
Номінація «Малюнок»
Борщ із рибою та квасолею (наприклад)
Оригінальне фото страви
Дослідження виконано
ученицею 4-А класу
Куп’янського ліцею № 5
Івановою Іванною
2.3. Номінація «Поробка»
Роботи виконуються з будь-якого матеріалу у будь-якій техніці. Вимог щодо розміру роботи немає.
До кожної з робіт на лицьовій стороні кріпиться підпис (8х4см), де указано прізвище, ім’я, вік, місце навчання (роботи) автора.
До роботи обов’язково додається опис дослідження, в якому вказується населений пункт, де було записано страву, ПІБ того, від кого записано страву, з яких інгредієнтів готується страва (сьогодні і раніше, якщо є відмінності). Титульна сторінка дослідження оформлюється за зразком:
Дослідницький конкурс
«Моя бабуся готували…» (гастрономічна спадщина краю)
Номінація «Малюнок»
Борщ із рибою та квасолею (наприклад )
Оригінальне фото страви
Дослідження виконано
ученицею 4-А класу
Куп’янського ліцею № 5
Івановою Іванною
Описи робіт в обох номінаціях будуть оцінюватися додатково.
3. Час та місце проведення
Роботи учасників конкурсу надаються до Куп’янського краєзнавчого музею (місто Куп’янськ, вул. 1 Травня, 21) до 30.10.2021 включно будь-яким зручним для Вас способом. Конкурсні роботи будуть учасниками тематичної виставки «Гастрономічна спадщина краю» у Куп’янському краєзнавчому музеї
Електронні копії робіт учасників конкурсу (будь-який формат) приймаються до 30.10.2021 на електронну адресу Куп’янського краєзнавчого музею kupyansk.muzey@ukr.net . Файл підписується: місце навчання (роботи), прізвище автора, вік (клас) (Куп’янський ліцей № 5, Іванова Іванна, 4 клас, 9 років). Усі роботи будуть учасниками Інтернет-виставки «Гастрономічна спадщина краю» на сайті Куп’янського краєзнавчого музею.
4. Підбиття підсумків та нагородження переможців
Підсумки конкурсу буде підбито компетентним журі, до складу якого входитимуть представники управління культури, молоді та спорту КМР, Куп’янської РДА, ГО «Спілка художників і майстрів Куп’янщини», відділів освіти ОТГ. Переможці конкурсу будуть нагороджені грамотами управління культури, молоді та спорту Куп’янської міської ради та призами. За матеріалами дослідницького конкурсу буде випущено збірку «Гастрономічна спадщина Куп’янщини».
5. Фінансові умови проведення.
Конкурс юних дитячої та юнацької творчості «Козаки» є некомерційним заходом. Участь у конкурсі безкоштовна.